Tap på hjemmebane

Våganes hadde i går hjemmekamp mot Øvre Steinar. Slik forløper kampen seg.
Første ti minuttene blir Våganes lagt hardt under press. Øvre Steinar kommer til noen gedigne sjanser. Midveis i omgangen er det Våganes som derimot tar kommandoen om kampen. Av sjanser kan flere gode sjanser nevnes med gode løp fra Våganes spillere, men det mangler litt på den siste tochen og avslutningen til at det blir veldig farlig. Derimot blir det farlig når Anders Yttervik smeller ballen i tverrligger på frispark fra 20 meter. Ballen treffer undersiden av tverren og en kan konstatere at det er kun marginer som gjør at det ikke er mål til begge lag midveis i omgangen. 
Mål 1-0: En høy ball som Bjørnar Eikeland Svendsen får kontroll på. Legger den ut til Thomas Hansson. Han dribler innover i banen og legger hardt inn. På bakerste stolpe kommer Thomer Erik Sande fossende inn og får en lang tå på ballen. Våganes leder 1-0 i denne til nå jevnspilte kampen. (35min).
Øvre Steinar tar over initiativet i kampen igjen mot slutten av omgangen, men Våganes er både dyktige og heldige som går til pause med 1-0 i bagasjen. En omgang som kan oppsumeres med god defensiv struktur i alle ledd samt at vi spilte hurtig fremover når anledningen bød seg.
I pausen legger vi litt om på taktikken for å komme litt mer oppi motstanderlagets spillere. En kombinasjon av dette samt at Øvre Steinar skrur på et ekstra gir i andre omgang pluss at vi mister et gir eller to i andre omgang, skal vise seg å bli avgjørende for at Øvre Steinar til slutt vinner 1-4.
Mål 1-1: En perfekt ball slås til Øvre Steinar spiss som enkelt setter 1-1. (48min)Mål 1-2: Farlig fra kant. Våganes ser ut til å ha kontroll på situasjonen. Duell vinnes og ball kan egentlig bare klareres vekk. I stedet for hæler en forsvarsspiller ballen mot keeper ved et uhell. En annen forsvarsspiller er totalt på halvdistanse for situasjonen som oppstod og en våken Øvre Steinar spiss får satt ballen i mål bak en keeper Stian Miljeteig som spilte seg veldig godt opp i 1. omgang. (55min)
Mål 1-3: Innlegg. Klabb og babb i Våganes. En halveis klarering. Et skudd avfyres og Øvre Steinar har fått en tomålsledelse.
Mål 1-4: Stikkball til han kjappe vingen til Øvre Steinar. Runder av en Våganes mann og slår 45 grader. En Våganesforsvarer i form av meg selv var altfor langt oppe i et forsøk på å støte i en tidligere situasjon. Det hele endte i at jeg ikke var til stede i en senere sikringsjobb og versågod Øvre Steinar skår et mål til.
Mye av luften gikk allerede ut av oss etter 1-3 og Våganes var aldri i nærheten av seier i andre omgang. Vi ble rett og slett tatt på sengen i denne omgangen av et bedre lag. Umulig lag var det neppe. Vi bør ha som mål å revansjere denne kampen allerede i neste kamp mot Vardeneset II og i neste bortekamp mot de. De var kjappt oppi spillerne og gjorde det vanskelig for oss. De tvang oss i forsvaret til å spille langt siden de var så aggresivt oppi oss og midtbaneleddet. I flere situasjoner ønsker jeg også at vi kan komme tilbake til basic når det kommer til å slå støttepasninger å vri spillet. Vi er ikke i nærheten av fjorårsnivået på disse tingene. Greit nok. Vi har mindre tid med ball i beina nå i denne super tøffe 5. divisjonspuljen, men da er det desto viktigere å slå en støttepasning når noen kommer inni deg bakfra. Det er oss i forsvaret som ser dette siden vi er rettvendt. Vi kan vri ballen i neste trekk. Det er mye bedre enn at en prøver å runde en mann i ryggen. Et balltap i disse situasjonene er livsfarlige.
Ellers så jeg en del hæler og annen fiksfakseri i andre omgang i går. Det kan være smartere og holde på med dette i kamper der vi dominerer. Da er anledningen til å leke oss mer.:) Da skal jeg slutte å preke å heller avslutte med å si at jeg er MEGET fornøyd med hvordan laget fremstod defensivt i første omgang. Årsbeste omgang innen defensiv struktur så langt denne sesongen.
Husk å gi Våganes poeng for denne kampen.
Mvh Cato

 

Comments are closed.