Tap borte mot Sunde

Kampen settes i gang med et Våganeslag med store hull av viktige nøkkelspillere som ikke var med i går av diverse grunner. Det er jevnt og spillet går frem og tilbake. Begge lag noterer seg for store målsjanser i åpningsminuttene. Det var Sunde som skulle score først.
Mål 1-0: Sunde spiss spilles igjennom på tvers og befinner seg alene med keeper. Bang inn i målet. (15min)
Spillet fortsetter med å bølge frem og tilbake. Våganes fortsetter å slå en del langt, men begynner etter hvert å få ballen ned da rutinen til Magnar Utsola gjør seg gjeldende sentralt på midten i siste halvdel av omgangen. Det ligger et mål i luften nå. Men er det Sunde eller Neset som skal putte?
Mål 1-1: Bjørnar Eikeland Svendsen slår til Thomas Hansson på høyrevingen. Hansson forserer mot mål. Alle på sidelinjen roper skyt til Hansson, men han ser en bedre plassert Bjørnar Eikeland Svendsen som  har tatt et godt løp. Altså en lærebok 75 graders pasning til Bjørnar som skyter ballen skamhardt midt på mål. Keeperen har ikke nubbesjans og det står 1-1 rett før pause. (42min)

Lagene går til pause i en meget jevnspilt sjanse med få mål til tross for mange store muligheter til begge lagene. Sunde hadde nå fått en i fleisen, og et par taktiske justeringer i pausen gjør at jeg sitter med en god følelse foran andre omgang.

Mål 2-1: Det tar tre minutter før Sunde igjen går opp i ledelsen etter et småfrekt gjennomspill. (48min)
15 minutter spilt og Våganes begynner å tak om kampen. De taktiske justeringene med blant annet Are opp i indreløper og Even inn som anker begynner å gjøre seg gjeldende. Vi kommer til flere fete sjansjer. Hansson til Bjørnar i tverren er bare et av flere eksempler. Hvilket lag skulle putte neste mål nå da?
Mål 3-1: Sunde har en smart gjennomspillspasning på tvers og øker til 3-1. Var dette virkelig nødvendig for et Våganes som virkelig om dagen sliter og som fortjener så meget bedre? (67min)
Etter dette blir det litt ufint fra noen Sunde spillere. Are Stokkenes blir taklet så hardt og stygt at jeg nesten tror smertebrølet kunne høres til Våganes stadion helt fra Kvernevik stadion. Ikke et gult kort i denne situasjonen heller. Skal ikke klage mer på dommeren nå. Har tross alt møtt verre dommere i 5. og 6. divisjon for å si det på den måten.
Våganes legger seg derimot ikke ned for å dø. Vi skulle få lønn for strevet.
Mål 3-2: Are Stokkenes får klinket av en kanonkule fra ca. 20 meter. Den går rett i krysset og en skadet Cato Lie på sidelinjen setter kaffien i halsen av prestasjonen. Assist er uvisst. Send på mail den som hadde den så får jeg ført den opp i statistikken. (81min)
De siste ni minuttene pluss tilleggstid er det definitivt Våganes som kjører på. Ett minutt før dommeren blåser av får Thomas Hansson et utsøkt innlegg fra Adil Lakrimi. Ballen settes like utenfor. Når kampen blåses av må vi bare konstatere at det ble tap tross en meget jevn kamp 90 minutter igjennom.
Til kampen i går manglet vi 5-6 spillere som kunne ha gått inn å gjort en meget habil jobb på midtbanen. Det ble vår akilleshæl i går at vi manglet disse sentrale spillerne av diverse grunner. Det er virkelig synd at vi manglet så mye midtbanespillere da vi endelig hadde en så fantastisk forsvarsfirer og keeper. Hadde bare en av disse midtbanespillerne vært med i går så hadde tap vært forandret til seier. Garantert! Hadde jeg hatt to eller tre av disse tilgjengelig hadde det blitt knusing av dette svake Sunde laget som vi møtte i går! For det var netopp det de var: Et svakt lag!
Innsatsen til de som møtte opp i dag var faktisk helt enestående. Selv i en vanvittig varme stod spillerne på i samtlige 90 minutter. Til neste Onsdagens hjemmekamp mot Havørn er flere fra midtbanen tilbake. Forsvaret/keeper har aldri sett bedre ut under min regjeringstid i Våganes. I kampen inn mot Havørn er vi virkelig en «underdog». Her har vi ingenting å tape og det har vist seg før at vi er i stand til å ta skalper fra høyere plasserte lag enn oss selv. Så her er det bare å gjøre seg klar til kamp.
Har også registrert at Havørn har tapet to kamper nå i senere tid. (Serie og Rogalandscup).
Lærerkollegene mine er invitert på kamp med vafler og kaffi for å se meg spille mot sine tidligere elever på Haga skole i form av dette Havørnlaget.

Mvh Cato

Comments are closed.