Seier i Rogalandscupen!

Den første runden i Rogalandscupen ble spilt mellom Våganes (5div.) og Voll (4.div).
Som seg hør og bør starter Våganes med et forsprang med en straffe for å utjevne nivåforskjellen på lagene.
Mål 1-0: Anders Yttevik går sikkert frem. Han sender keeper til venstre for seg og klinker ballen til høyre for keeper. Våganes har fått en fantastisk start start på denne kampen som skal vise seg som en kamp kun anbefalt publikum med et sterkt og friskt hjerte.:) (0min)
Våganes åpner kampen best å triller ball hurtig mot et sterkt fysisk jærlag. På begynnelsen av kampen har vi total kontroll på kampen. Midtveis spiser derimot Voll seg inn i kampen igjen. De kommer til noen store sjanser, men det gjør også vi. Det smeller i treverkene begge veier for å si det på den måten. Mot slutten av omgangen blir vi litt heite i topplokket å fi får problemer bakover. Noen farlige balltap på midtbanen og feil plasseringer og litt passivt press i forsvarsleddet fører til at Voll spiser seg enda mer inn i kampen.
Lagene går derimot til pause med en Våganes ledelse 1-0. Vil si at vi var godt på høyde i denne omgangen og føler ikke det er feil å si at vi fortjent leder 1-0 til pause. Vi hadde god kontroll på kampen dersom en ser bort i fra en meget dårlig 15 minutters periode.
Våganes kunne ikke fått en bedre start på 2. omgang enn det vi fikk.
Mål 2-0: Erik Olaf Hille sender en perfekt stikker til Bjørnar Eikeland Svendsen som klinker ballen inn fra skrått hold. Våganes går opp i en 2-0 ledelse. 2-0 er jo som kjent en meget farlig ledelse. Det skal det vise seg å være i kveld i hvert fall. (48min)
Våganes fortsetter å spille en meget god  fotball i rundt et kvarter. Vi spiller på få touch, med korte pasninger med fine veggspill og kjapp fotball.  Rett og slett en tikki takka fotball som det heter på fotballspråket. Tiki-taka (vanligvis stavet tiqui-tacaSpansk) er en spillestil i fotball som kategoriseres gjennom kortpasninger og bevegelse mens man leter etter åpninger. Tiki-taka handler om å ha mye ballbesittelse. (Hentet fra Wikipedia)
Men med en tomålsledelse skjer det som ofte kan skje. Vi faller litt lavere å spiller Voll inn i kampen igjen.
Mål 2-1: Voll spiller fint opp på kanten. De skaper overtall, og beveger seg inn i banen. Ballen skytes hardt inn i målet utagbart for en god Stian Miljeteig i Våganes buret. (54min)
Voll er bra nå å kommer til mange fete sjanser. Det er mye skudd som ikke sitter for dem nå. men………
Mål 2-2: Gjennomspill til spissen. Våganesforsvaret henger ikke med i svingene og spissen setter ballen i mål. Skulle Rogalandscupeventyret ryke for Våganes allerede i innledende runde? (75min)
Mål 3-2: Thomas Erik Sande kriger en ball til Erik Olaf Hille som driller av en person og to og befinner seg alene med keeper. Kald foran mål og Næset er igjen i føringen på denne kampen. (78min)
Mål 3-3: Igjen får Voll overtall på vingen nå mot et meget slitent Våganeslag. En Voll spiller ser ut til å sende avgårde et innlegg. Innlegget bommes på men det var bra for Voll for innlegget viser seg å bli et livsfarlig skudd i vinkelen. Det ser ut som det går mot ekstraomganger på Neset (90min)
Mål 4-3: Anders Refvem og Bjørnar Eikeland Svendsen vil det derimot annerledes. Refvem får ballen på vingen å slår et perfekt innlegg til Bjørnar. Han viser seg som sterk i duellen mot Voll stopperen og vinner duellen på 5 meteren. Når han har vunnet duellen klinker han ballen lett forbi keeper og Våganes MÅ vel nå stikke av med seieren i kveld? (90+2 min)
Kampen blåses av og publikum går amok idet de stormer banen for å gratulere Våganesspillerne som for dagen har lagt ned en enorm laginnsats denne kvelden. Gratulerer med vel gjennomført kamp gutter! Dette var virkelig gøy å være med på!
Mvh Cato

 

Comments are closed.