David mot Goliath

Det var i kveld duket for et klassisk «David mot Goliath» oppgjør på Stemmen kunstgress. Et Tasta lag som i fjor spilte i 4 divisjon skulle møte et Våganes lag som for to år siden egentlig skulle ha rykket ned til 7. divisjon. Et Tasta i kanonform med 32 poeng VS. et Våganes med 15 poeng før kveldens match. Et heller redusert Våganeslag for kvelden ble nok av utenforstående og bookmakerne sett på som en kraftig underdog. Men mirakler har skjedd før, så også i kveld. 
Et Våganes lag blir spilt bakover på banen av et friskt Tasta lag fra start. Tasta noterer seg for noen sjanser, men de er ikke av det største kaliberet så vi har en ganske grei kontroll bakover.
Mål 1-0: Tasta med et gjennomspill. Spiss befinner seg alene med keeper og setter ballen til høyre for Våganes keeper Øyvind Reiersen. (38min)
Lagene går til pause med et greit spillovertak til Tasta.
Mål 1-1: Kun ett minutt spilt. Anders Refvem vinner ball på midten. Slår opp på vingen til Thomas Hansson. Han forserer litt på vingen og gir ballen til dagens junior med Våganes A-lag debut Harald Matre Dahl som tupper ball videre til Anders Yttervik som sikkert setter ballen inn i hjørnet. (46min)
Mål 1-2: Remi Hagen slår en tunnel på en Tasta spiller til Anders Yttervik. Han slår en perfekt ball til Bjørnar Eikeland Svendsen som scorer med et flott skudd med «feil fot». Altså venstrefoten. (48min)
Mål 1-3: Hansson slår til Harald Matre Dahl som har beveget seg i et «Øyvind Leonardsen løp» fremover. I press fra stopperne får han sendt av en kule som smeller rett i mål. Våganes leder med 3-1. (55min)
Mål 1-4: Remi smeller inn i en duell og ofrer seg 100 %. Ballen blir overtatt av Bjørnar Eikeland Svendsen som gasser på mot mål og putter på til 1-4. (62min)Mål 2-4: Tasta får inn et skudd og pynter litt på resultatet. (75min)
Det var ingen tvil. Det var Våganes som skulle vinne denne kampen. Vi ofret oss sånn i duellene at to spillere måtte ut med skade. Mon tro om «isposebudsjettet» for sesongen røk i akkurat denne kampen? Noen kommer så og si rett fra jobb og flyplassen etter i hvert fall en og en halv arbeidsdag. Noen spiller i 70 minutt, med krampe i hvert fall 20 av dem. Spillere omrokeres i posisjoner som de egentlig ikke vil spille i grunnet liten benk etter hvert. Alle tar en ekstra innsats for laget i dag. Vi viser at vi er i stand til å slå alle lagene i denne puljen. Formpilen vår går bare en vei og det er oppover. Jeg skulle ønske at bortekampen mot Havørn allerede var i morgen. Jeg gleder meg som en unge til akkurat den kampen, og selvfølgelig også de to kampene før denne. Vel spilt gutter.
Mvh en meget fornøyd og blid Cato Lie

 

Comments are closed.