Borte mot Brodd i Rogalandscupen

Det var tirsdag kveld duket for kamp mellom Brodd – Våganes i Rogalandscupen. Ettersom Brodd ligger to divisjoner over Våganes så fikk vi et forsprang på to straffer.
Mål 0-1: Den første utvalgte var Anders Yttervik. Han går selsikkert frem og klinker den inn til venstre for keeper.
Mål 0-2: Den andre utvalgte straffeksekutøren var Adil Lakrimi. Han sender av gårde en hard ball til høyre for keeper. Keeperen er etter ballen, men et slikt hard klassestraffe er det kun straffekeepere av verdens ypperste klasse som har en promille sjans å redde.
Det lå i kortene at dersom Våganes skulle avansere i Rogalandscupen så måtte det nedlegges en solid innsats fra samtlige spillere. Gjennom hele kampen er vi en trussel for dette Brodd laget. Dette er et lag bestående av tidligere adeccoligaspillere, mulige fremtidige Viking spillere og spillere med youtubehit og på tv2 sporten med Cristiano Ronaldo dupper. Derfor måtte vi på forhånd stikke hænden i sanden å se realiteten i øyene. Et avansement mot et slikt et lag ville ha vært eventyrlig for en klubb som Våganes.
Kampen settes i gang. Brodd er fremme på flere farligheter. De får mye dødballer og legger et sinnsykt press på Våganes. Kun noen fantastiske involveringer fra dagen keeper Anders Tangen og forsvarsfireren gjørr at Våganes ennå holder nullen.
Høres kanskje ut som et Våganes lag uten noen ting de første 10-12 minuttene. Dette stemmer ikke! Våganes kriget som løver og kastet seg inn i taklingene og spilte med Våganeshjertet utpå drakten. Et kontringsspill av rang  og med en hissig veps og hardtarbeidende Bjørnar Eikeland Svendsen på topp kom også Våganes til noen 100% sjanser. Men:
Mål 1-2: spiller fyrer av et skudd. Det får en liten føring fra en tydelig offside plassert spiller. Hvordan dommeren kunne overse denne fatter og begriper jeg ikke. Dette ble også filmet av han personen som filmer for lokalfotballen på facebook. (15min)
Ellers er Thomas Erik Sande og Thomas Hansson fremme på flere farlige overganger i første omgang.
Mål 2-2: Har ikke noen notater fra målet men mener det var et innlegg fra Eik Espedal som gikk forbi alle. På bakerste får en sette ballen i mål. (33min)
Lagene går til pause med 2-2. En Thomas Erik Sande vurderer å gå av banen, men velger å spille videre i 2. omg med et par tre ribbensbrudd i tillegg til en ryggskade fra en annen duell. Dette symboliserer liksom litt hvordan denne kampen var for Våganes sin del. Vi var nemlig krigere i denne kampen.
1. omg bar preg av et rimelig frustrert Brodd lag med en sur trener som kritiserer spillerne sine hver gang de slår en lang ball. Det var nemlig en slik lang ball som skulle bli skjebnesvanger for et hardtarbeidende Våganeslag i 2.omg.
Mål 3-2: Brodd slår en lang ball over Våganes forsvaret. Tangen har gått ut i håp om å nå ballen. Brodd spilleren med fri rolle sentralt på midtbanen lobber over keeperen og 3-2 er resultatet. (52min)
Av flere sjanser til Våganes nevnes kun den største: Thomas Hansson på løp. Lurer 2-3 spillere og skal bare legge den i hjørne på keeper sånn som han har gjort så mange ganger før for Våganes. Ballen går i stedet rett utforbi med litt for sen skru.
Kampen blåses av 3-2 til Brodd. At vi i denne kampen ikke får inn et spillemål og to utifra sjansestatistikken er slik jeg ser det meget ufortjent. Det ble i dag lagt ned en vanvittig innsats. Har vi denne innsatsen i de resterende kampene av sesongen så er jeg ikke i tvil om at det er noen lag som kan være trygge på 3 poeng og vi kan få til en meget hyggelig klatring på tabellen utover høsten.

Comments are closed.