A-laget fortsetter suksessen

A-laget er videre til kvartfinalen i Rogalandscupen! Her er et utdrag av referatet:

Det var i går kveld Rogalandscupkamp på haugalandet. Skjoldar tok i mot et Våganes på en bane som lignet mer på en forvokst 7-er bane enn en liten 11-er bane. Et viktig momentum i kampen var å få innkast over midtbanen. Dette viste seg gang på gang som potensielt livsfarlig for begge lag. Ham Kam, Lillestrøm, og Stoke hadde «digget» denne banen. Dersom tidligere Våganes spiller B.T hadde vært med så er jeg sikker på at ethvert innkast rett over midten kunne ha blitt kastet lengre enn cornerflagget helt på andre siden uten å dabbe. Dere som var med på kampen trenger jeg videre ikke å overbevise, men de som ikke var til stede på kampen, tenker nok kanskje? «Nei nå overdriver du Cato.» Mitt svar til dette er: «Nei jeg gjør ikke det. Banen var UTROLIG LITEN.» For å komme med en annen overbevisning til dere som ikke var der, og som ennå ikke tror på meg, så kunne Frode «Hassan» Hanssen ha klart et stillestående hopp fra innkastplassen og inn i 16 meteren med letthet, og han har jo ifølge Ivar Hoff, en spenst som en te-pose.

Divisjonsforskjellen på lagene tilsier at Våganes får et straffespark før kampen settes i gang. Dette straffesparket ble tatt av vår straffesikre Roy Andre Erland som setter straffen sikkert til sin venstre. Bang i kassen og 0-1 til Våganes.

De første ti minutter starter meget friskt av et Våganes lag som virkelig er «hissige på grøten» fra start. 5 minutt spilt da Roy Andre Erland ser en keeper på halvdistanse. Han prøver en lobb som så meget merkelig ut fra min ståplass. Det ser i utgangspunktet ut som at den vil gå langt over. Plutselig så ser jeg at den får en skikkelig farlig retning mot målet. Ballen går rett i tverrliggeren og bare flaks for Skjoldar gjør at de ikke havner under 0-2 etter kun 5 minutter spilt. Kampen er veldig severdig for den nøytrale tilskuer, etterom kampen bølger frem og tilbake, med gode sjanser til begge lag, men brorparten av dem til bortelaget.

Mål 0-2: Våganes får frispark på 30 meter. Anders Yttervik gjør seg klar til å fyre av mot mål. Skuddet blir en suser som innehar en vanvittig Ronaldo dupp. Våganes har fått en fantastisk åpning på denne kampen. (12min)

Mål 1-2: Dårlig tilbakespill til keeper. Keeper havner under press og blir tvingt til å ta et dårlig utspill. En Skjoldar spiller får stå å ta i mot utspillet. Han sikter inn et skudd og curler den flott inn via stangen. Et flott mål av Skjoldar. (28 min)

Mål 1-3: Kaptein Erik Olaf Hille med en flott gjennomruddspasning til Thomas Erik Sande. Han viser god fysikk samt fart og løper ifra en Skjoldar forsvarer. Alene med keeper triller han ballen til siden for keeper. Våganes har igjen en tomålsledelse. (33min)

Våganeskeeper Adil har lite å bryne seg på i første omgang, men de få gangene han settes på prøve, så viser han frem meget høy keeperklasse i sin debutkamp for Våganes. Lagene går til pause med en farlig 2 målsledelse til Våganes. Kampen har vært dominert av Våganes, og en kan trygt si at Våganes kan være misfornøyde med at det kun står 1-3 til bortelaget. Dette baseres også på sjansestatistikken som bortelaget Våganes leder hele 5-15 til pause.

Skjoldar kommer utpå i 2. omgang nærmest som et nytt lag. De spiller Våganes lave allerede fra første sekund i denne omgangen.

Mål: 2-3: Våganes keeper Adil får et relativt lett skudd mot seg. Ballen viser seg derimot å være litt glatt og ballen lurer seg inn i mål bak Adil. (49min)

Mål: 2-4: Bjørnar Eikeland slår ballen til Anders Yttervik som slår ballen hardt og godt plassert til side for keeper. For tredje gang i kampen har Våganes fått en tomålsledelse. (51min)

Resten av kampen føler jeg handler om å få innkast over midtbanen = Livsfarlig for det forsvarende lag. I kveld manglet vi noen spillere i troppen som kunne bidratt godt i duellene både foran eget og motstander mål ved disse innkastene.

Mål: 3-4: Bror til Håvard Nordtveit, Vegardt Nordtveit kaster langt inn mot et «fyrtårn» av en Skjoldar spiller. Ballen blir headet i mål. Dette målet lå i luften ettersom Skjoldar hadde hatt en kanonade av innkast mot farlig sone i flere minutter på rad. Kun en beinsolid sisteskanse i Adil og tøffhet foran eget mål gjør at målet ikke kommer før. Vi skulle heller ha klaret til corner i disse situasjonene. Hadde vært tryggere enn innkastene spør du meg. Det er lett å være etterpåklok, når en har fått kampen på avstand skal jeg innrømme. (65min)

Mål: 4-4: Historien gjentar seg og Nordtveit sender igjen avgåre et innkast som blir headet i mål av et annet «fyrtårn» av en skjoldar spiller. (70 min)

Ved denne utligningen skal jeg innrømme at jeg personlig hadde en veldig dårlig følelse med tanke på de neste 20 minuttene. Prøvde selvfølgelig å holde dette skjult for spillergruppen, og jeg skal love dere at det kokte inne i hodet mitt på dette tidspunktet. Men de siste 20 ble ikke så ille som jeg kanskje fryktet. Jeg gav tydelige beskjeder fra sidelinjen om at vi måtte stå litt høyere på banen. De siste 20 minuttene er vi det førende laget og har bla. et Hille skudd i stangen samt en haug med farlige innkast kastet fra Thomas Erik Sande. Alikevel ebber kampen ut i en 4-4 kamp. På forhånd var det avtalt at vi skulle gå rett på straffekonk i stedet for ekstraomganger. Straffeeksekutørene var allerede på blokken hos meg, da jeg samlet spillerne til en kjapp prat, før straffedramaet skulle i gang.

Våganes fikk æren av å starte denne legendariske straffekonken på Skiold.

Mål 4-5: Anders Yttervik
Mål 5-5:
Mål 5-6: Roy Andre Erland
Mål 6-6:
Mål 6-7: Ole Vedøy
Mål 7-7:
Mål 7-8: Eirik Leiros
Mål 8-8:
Mål 8-9: Thomas Hansson
Mål 9-9:
Mål 9-10: Erik Olaf Hille
Mål 10-10:
Mål10-11: Thomas Erik Sande
Mål 11-11:
Mål 11-12: Elbasan Uka
Bom: 11-12: Adil saves. Uheldig Skjoldar spiller med nummer 13 på ryggen bommer.

Dagens kommentar fra Skiold: Jani sier til en spiller på Skjoldar: «Takk for hjelpen.» Ment som en takk for hjelpen for at han tok et lagbilde av Våganes A-lag. Skjoldar spiller tolket nok kanskje denne kommentaren som at det var snakk om et takk for hjelpen for at han bommet på straffen sin mot oss. For han begynner ihvertfall å snakke om at han aldri burde tatt den straffen, osv. etter kommentaren: «Takk for hjelpen».

Til de som møtte på kampen sier jeg bare takk for hjelpen.:)

One response to “A-laget fortsetter suksessen

  1. Leif Martin Rønnevik

    A-laget er virkelig på hogget nå.
    Gratulerer med fantastisk RogalandsCup så langt og lykke til videre!
    Veldig bra referat Cato.

    Leif Martin